Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Επίσκεψη στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ3!

Εδώ και μέρες είχε κανονιστεί μία επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τη μουσικό του σχολείου μας, Κέλλυ ΑρναούτογλουΗ επίσκεψη αυτή περιελάμβανε ξενάγηση:
-στην τηλεόραση της ΕΡΤ3,
-στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3!










Πρώτος χώρος ξενάγησης ήταν το στούντιο των ειδήσεων! Εκεί ενημερωθήκαμε από τον ξεναγό μας,τον κ. Βασίλη Ασλανίδη, πώς πραγματοποιείται μία εκπομπή: από το σκηνικό, τα μικρόφωνα και τα φώτα μέχρι τις κάμερες!

Στον επόμενο χώρο που επισκεφτήκαμε μάθαμε πώς γίνεται ο συντονισμός μίας εκπομπής!

Σειρά τώρα είχε να δούμε πώς γίνεται στην πραγματικότητα αυτός ο συντονισμός και να παρατηρήσουμε από κοντά τη δουλειά του σκηνοθέτη, του αρχισυντάκτη, του ηχολήπτη και του εικονολήπτη!



Επόμενος σταθμός μας ήταν το Μουσείο Ραδιοφωνίας "Χρ. Τσιγγιρίδης" στο χώρο της ΔΕΘ! Εκεί μας υποδέχτηκε ο κ. Στέλιος Καραγιαννάκης, ο οποίος μας εξήγησε πώς λειτουργεί το ραδιόφωνο και μας παρουσίασε τα εκθέματα του μουσείου!











Τελευταίος μας σταθμός ήταν το ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 (102fm)!


Ο κ.Θανάσης Βικόπουλος ανέλαβε να μας δείξει τους χώρους που γίνονται οι εκπομπές και να μας εξηγήσει τον τρόπο λειτουργίας τους! 

Προχωρώντας στο διάδρομο, ενημερωθήκαμε ότι σε όσα στούντιο πραγματοποιούνται εκπομπές είναι αναμμένο στον εξωτερικό χώρο ένα κόκκινο φως και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ήσυχοι και προσεκτικοί!

Στη συνέχεια μπήκαμε στο χώρο που γίνεται ο συντονισμός της εκπομπής...
...και αμέσως μετά περάσαμε και στο στούντιο όπου έκανε εκπομπή ο κ.Γιάννης Γκίρμπας και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του!

 
 Ένα μικρό δείγμα από την επίσκεψή μας στο ραδιόφωνο!


 [Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδρομή ΕΔΩ!]


Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους ξεναγούς μας για την πολύ όμορφη φιλοξενία!!