Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Το φιδάκι της πρόσθεσης!

Τον τελευταίο καιρό ασχολούμαστε στα Μαθηματικά με την πρόσθεση. Ένας διαφορετικός τρόπος να κάνουμε την επανάληψή μας ήταν να παίξουμε φιδάκι!

Το φιδάκι είναι φτιαγμένο με χρωματιστές κόλλες Α4, πάνω στις οποίες είναι γραμμένες  διάφορες προσθέσεις μέχρι το 10. Το κολλήσαμε λοιπόν στο δάπεδο της τάξης και ξεκινήσαμε το παιχνίδι!

Ανά δύο άτομα τα παιδιά έριχναν το ζάρι και όποιος πετύχαινε το μεγαλύτερο αριθμό, ξεκινούσε πρώτος!



Ανάλογα με τον αριθμό που πετυχαίναμε, μετακινούμασταν στο σωστό τετραγωνάκι και  έπρεπε να βρούμε σωστά το αποτέλεσμα της πρόσθεσης.Αν δεν το βρίσκαμε σωστά, ξαναγυρνούσαμε και πάλι από την αρχή.

Αν ήμασταν τυχεροί και πετυχαίναμε σκάλα, ανεβαίναμε στο τετραγωνάκι που μας οδηγούσε.Ενώ αν πετυχαίναμε φιδάκι, μας κατέβαζε αρκετά τετραγωνάκια κάτω!  




Στην επόμενη δραστηριότητα, χρειαστήκαμε πλαστελίνες. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να σχηματίσουμε την πρόσθεση που ήταν γραμμένη στον πίνακα (π.χ. 3+2=....) και στη συνέχεια να βρούμε το αποτέλεσμα και να το σχηματίσουμε κι αυτό!









Η τελευταία δραστηριότητα που προλάβαμε να κάνουμε πριν χτυπήσει το κουδούνι ήταν μία ιδέα από το pinterest! Χρησιμοποιήσαμε μόνο μία κρεμάστρα και μανταλάκια!
Σκοπός μας ήταν να βρούμε όλους τους συνδυασμούς πρόσθεσης, ώστε να βρούμε τον αριθμό 10.